woensdag 29 juli 2015

Rode wijn op je tapijt

Dag tante, 

Heeft u toevallig een tip om rode wijn uit het tapijt te krijgen? En uit mijn overhemd? En dat van mijn date...? 

Groetjes, onhandige kluns

<ingezonden via de Vraag het Tante Hielke-pagina>
_____

Lieve onhandige kluns,

Maak je geen zorgen, zoiets kan de beste overkomen. Of tenminste dat zou kunnen, maar ik hoor er verdacht weinig over. Meestal zijn het inderdaad toch wel de klunzen zoals jij die rode wijn morsen. Schrijf je anders een keer in voor de cursus Fijne Motoriek voor Volwassenen bij de Hogere Hotelschool. Je niet generen kun je leren, zeg ik altijd maar.

Wat je met die wijnvlekken moet doen is het volgende. Trek jullie overhemden uit, en vraag je date je te helpen om het vieze tapijt mee naar je waskamer te dragen. Mocht je willen pauzeren kun je daarna lekker even bezweet met elkaar tongen. (Dit is niet verplicht.) 

Probeer het tapijt in de wasmachine te stoppen. Strooi nóóít, maar dan ook nóóít zout over wijnvlekken. Hoe zou jij het vinden als iemand een pak zout over je hoofd heen uitdenderde. Nou?

Die vlekken hoeven helemaal niet te verdwijnen: wijn is deel van het leven. Ongelukken zijn deel van het leven. Kunst is deel van het leven. Wijnongelukken zijn kunst. Strijkijzers zijn kunst. Kunst is kunst. 

Als jij klunst? is kunst, is klunst. Alles is klunst. Laat dat hokjesdenken varen. Denk niet in fouten, denk in vergissingen.

Liefs,

Tante Hielke
Dit is geen fout, dit is een vergissing.
Wie weet zijn dit hieronder ook wel leuke vragen voor jou! (Geselecteerd zonder gebruik te maken van cookies)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten