donderdag 23 juli 2015

Bijna 6 Tips om Ongelooflijk Veel Frisser en Fruitiger Wakker te Worden

Lieve tante Hielie,

De laatste tijd kom ik zo moeilijk uit bed! Heb jij tips om fris, gemakkelijk en energiek aan je dag te beginnen?

Liefs,

onzeker15
_____

Lieve onzeker15,

Maar natuurlijk! Geïnspireerd door Marloes zegt, vindt en doet en door De Groene Meisjes heb ik zelf ook een lijstje van bijna 6(!) behulpzame ochtendrituelen weten op te stellen. Ik verzeker je, je wil nooit meer terug. 
  1. Horizontale meditatie: bedenk jezelf voordat je opstaat altijd even: is het wel écht de moeite waard om voor deze dag uit bed te komen? Is niet iedereen beter af als jij hier gewoon blijft liggen met een rol rijstewafels en een paar afleveringen van Orange is the New Black en/of Tante Hielke?
  2. Kakken.
  3. Doezel nog even in, zodat je straks genoeg energie hebt om helemaal tussen je warme, zachte lakens vandaan te komen.
  4. Drink een glas cola. Als je dit de avond van te voren vast klaar zet, hoef je er je bed bovendien nog lekker even niet voor uit. Recentelijk onderzoek heeft trouwens uitgewezen dat als je cola op een gaspitje zet en droog laat koken, dat er dan na afloop een ongezond uitziend zwart prutje achterblijft. Kook daarom nooit je cola droog, voordat je die opdrinkt.
  5. Maak een lijstje met dingen die je gisteren eigenlijk al gedaan had moeten hebben, maar die d'r vandaag ook nog eens op je bordje bijkomen. Hiermee zorg je ervoor dat er stresshormonen vrijkomen in je brein, waardoor je net dat beetje alerter wordt.
Zo makkelijk is het. En vergeet niet: een goed begin van de dag is net als de zwaartekracht: heel erg belangrijk!

Liefs,

Tante Hielie

Zwaartekracht in actie!!!
Hee! Misschien zijn deze vragen ook wel heel interessant:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten