dinsdag 20 oktober 2015

Een ongelukje met room! Oeps!

Lieve Tante Hielke,

Ik heb een grote vergissing gemaakt.

Ik was net op het station naar de AH to Go geweest om gauw even zure room te halen voor het avondeten, en, om mezelf even lekker te verwennen, ook zo´n bekertje ijskoffie. Nu zit ik in de trein, maar ik trek net zonder op te letten per ongeluk 't bekertje zure room open in plaats van de ijskoffie.

Wat moet ik nu? De hele coupé zit me aan te kijken wat ik nu ga doen en wat precies de bedoeling hiervan is. In de paniek heb ik al een paar slokjes proberen te nemen alsof het allemaal gewoon een bewuste keuze was, maar pure zure room is echt ongelofelijk vies.

Maar er gaan in Afrika mensen dood van de honger ja. Als ik dan voedsel ga weggooien, wat zegt dat dan over mij als persoon?

Liefs,

Romig Ongelukje


Lieve Romig Ongelukje

Als ik eerlijk ben, heb ik zelf ook een keer zoiets meegemaakt. Het was in 1988, ik weet het nog vrij goed: ik stond in m'n keuken en dacht dat ik ravioli in m'n kokend water gooide. En wat denk je? Het was tortellini!

Voor jou denk ik dat er twee mogelijke scenario's zijn:
  1. Je drinkt die zure room gewoon volledig op, alsof het inderdaad allemaal gewoon de bedoeling was. De mensen om je heen zullen gerustgesteld zijn dat je niet per ongeluk een gênante vergissing hebt gemaakt.
  2. Je stopt met eten, wrijft even over je buik en doet alsof je vol zit, waarna je je bakje kunt weggooien. Natuurlijk, de kindertjes in Afrika zullen je dat misschien een beetje kwalijk nemen dat je voedsel weggooit, maar ja, weten zij soms hoe het is om in zo'n ongemakkelijke situatie te zitten? Ik dacht het niet. Ze hebben daar niet eens zure room. Laat staan dat ze ijskoffie of treinen hebben. Zoals mijn oma altijd zei: Afrika is één grote kale vlakte vol hongerige zwarte kindjes en lieve blonde meisjes die met ze op de foto gaan.
Succes lieverd!

Liefs,

Tante Hielke

De sleutel tot zure room is...
Accessorizing

Op zoek naar meer lifestyle-advies van je favoriete tante? Klik hieronder!

donderdag 15 oktober 2015

Stel je houdt van RedBand, wat nou als je helemaal niet voor pret bent?

Lieve Tante Hielke,

Ik heb een vraag: stel je houdt van RedBand, wat nou als helemaal niet voor pret bent? Wat moet je dan? Ik ben tégen pret. Ik hou van tranen en verdriet.

Groet,

Anoniempje



Lief Anoniempje,

Ik snap het. Treur niet, zou ik zeggen, want RedBand kan ook heel verdrietig zijn.

Toen ik in groep 4 zat, kwam ik in de klas met Mees. Mees was mijn beste vriend. Na school gingen we soms voetballen, maar meestal gingen we samen met Lego spelen. Echt hartstikke leuk. Soms speelde Mees vals of stal die van mijn Lego, maar dat maakte me niet uit, want ik had in ieder geval iemand om mee te spelen! In groep 3 daarvoor had ik helemaal niemand om mee te spelen en dat vond ik natuurlijk heel stom en dan voelde ik me altijd heel verdrietig in de pauzes. Dan liep ik in m'n eentje over het schoolplein heen op zoek naar mensen die niet gemeen waren tegen me. Die waren er niet. Dus je kunt je voorstellen dat ik maar wat blij was met Mees als beste vriend.

Eén keer kwam Mees bij me spelen en toen had mijn moeder RedBand-snoepjes gehaald. Maar Mees at net wat te snel en toen kwam er een winegumpje in z'n luchtpijp in plaats van in z'n slokdarm, waarna hij stikte en ik in groep 5 helemaal geen vriendjes meer had. Toen moest ik iedere keer weer alleen over het schoolplein lopen en ik miste Mees natuurlijk heel heel erg. Dan moest ik vaak een beetje huilen als ik aan RedBand dacht.

Kortom, RedBand is helemaal niet altijd vrolijk. Ik hoop dat dit je oplucht.

Liefs,

Tante Hielke
Ik heb geen foto van mezelf met RedBand. 't Is te pijnlijk.

Op zoek naar meer lifestyle-advies van je favoriete tante? Klik hieronder!
Vergeet niet me te volgen op Twitter of te liken op Facebook! 

zondag 11 oktober 2015

Ik heb vanavond een feestje waar ik niemand echt goed ken. Ik durf niet hoor.

Lieve Tante Hielke,

Ik heb vanavond een feestje, maar ik ken eigenlijk de mensen die ook komen niet supergoed. Ik durf niet helemaal. Zal ik wel gaan?

Liefs,

Verlegen



Lieve Verlegen,

Ik begrijp helemaal wat je bedoelt: jouw probleem is dat je geen zelfvertrouwen hebt. En natuurlijk, dat is helemaal niet erg, natuurlijk, maar zonder zelfvertrouwen kom je nergens in deze wereld. En ik kan het weten, want ik heb zelf ook totaal geen zelfvertrouwen.

Ik zal je d'r verder niet mee lastig vallen maar zelf ben ik een treurige hoop niks. Ik ben gewoon echt niks waard. Niemand zit op me te wachten. Als ik m'n eigen douche binnenstap dan schrikken de zeepresten in het doucheputje van wat een hoopje ellende ik ben. En die zijn er inmiddels toch wel aan gewend zou je denken. Echt, ik ben zo'n ongelofelijk waardeloze hoop treurnis. Ik ben een soort bord natte spagetti met niks erop.

De sleutel tot zelfvertrouwen, zei mijn grootmoeder altijd, is zelfvertrouwen. Als je het niet hebt zul je het ook nooit krijgen.

Volgens mij, als ik naar Afrika zou om zielige kindertjes met AIDS te helpen, dan zouden zij mij uiteindelijk troosten. Een groep bezorgde moeders zou kleding voor me gaan inzamelen, volgens mij is het zo erg. Ik ben een soort soepbord afgegoten spagettivocht, zonder spagetti en ook met niks erop.

Mijn grootvader zei altijd, na regen komt vaak nog meer regen.

Liefs en sterkte,

Tante Hielke

PS: wat betreft je feestje, ik zou gewoon lekker gaan! Leuk, gezellig, leer je nieuwe mensen kennen!

Het leven is als een halflege zak Mie...
Halfleeg.
Op zoek naar meer lifestyle-advies van je favoriete tante? Klik hieronder!

Vergeet niet me te volgen op Twitter of te liken op Facebook! 

dinsdag 6 oktober 2015

Een diepe band met pony Hendrik

Lieve tante Hielke,

Ik ben een onzeker paardenmeisje en heb een hele diepe band met mijn pony Hendrik, wanneer ik op Hendrik rij voel ik me een echte vrouw. Ik ben hele dagen op de manege te vinden, waar ik Hendrik borstel en hem haver (zijn lievelings) te eten geef. Doordat ik zoveel aandacht schenk aan Hendrik vind ik jongens enorm oninteressant. Dus wat zou jij doen met een Yuccaplant die bijna op sterven ligt?

<ingezonden door Unknown op de Vraag het Tante Hielke-pagina>



Lieve Unknown,

Ik zou die Yuccaplant lekker laten zitten en lekker op Hendrik gaan rijden. Bestialiteit is niets om je voor te schamen.

You do you girl! Er zijn al zoveel anderen!!

Liefs,

Tante Hielie
Seks is net een flesje huismerk Spa & Fruit...
Prikkelend, bruisend, en hopelijk harstikke lekker!
Op zoek naar meer lifestyle-advies van je favoriete tante? Klik hieronder!

Vergeet niet me te volgen op Twitter of te liken op Facebook! 

donderdag 1 oktober 2015

Wat voor type bosmongool ben jij?

Beste Tante Hielke,

Ik heb op dit moment een aantal van jouw briefadviezen gelezen en ik schrik daar van. Wat een achterlijke boel. Wat een randdebiel ben je. Nee echt, wat voor 'n BOSMONGOOL ben jij?

Groetjes,
Marc Breshaan (41)



Lieve Marc,

Ik weet eigenlijk niet zo goed wat voor bosmongool ik nou precies ben. Wie ik ben, echt diep van binnen ben, zeg ik altijd maar, is hoe anderen over mij denken. Dus om je vraag te beantwoorden: het hangt van jou af. Ik zou zeggen: doe de test!

Hier zijn de vragen:
1. Welke soort natuur haat jij het meest?
(A) Oerwouden
(B) Boomgaarden
(C) Dennenbossen
(schrijf je antwoord even op een los blaadje)

2. Waarnaar zoek jij in een potentiele (romantische) partner?
(A) Een hoog IQ
(B) Een rustpunt
(C) Sociale vaardigheden

3. Wat is jouw lievelingskleur?
(A) Groen
(B) Roze
(C) Blauw

Uitslag:
Had je het vaakst (A) als antwoord? Dan ben ik een Eik met het syndroom van Down.
Had je het vaakst (B) als antwoord? Dan ben ik een Beuk met ADHD.
Had je het vaakst (C) als antwoord? Dan ben ik een Spar met een lichte vorm van autisme.

Hou me op de hoogte!

Liefs,
Tante
Dit is mime voor spar.
Op zoek naar meer lifestyle-advies van je favoriete tante? Klik hieronder!